dinsdag 29 april 2008

Wie volgt Mohammed Tchité op ?

Wie wordt dit jaar de beste Afrikaanse voetballer van de Belgische competitie? De Ebbenhoutschoen 2008 wordt op 26 april uitgereikt. Het gaat tussen Boussoufa, Fellaini, Hassan, Mbokani en Sarr.

De “Ebbenhouten Schoen” is de schoen voor de beste Afrikaanse voetballer van het land. Het is een initiatief van vzw African Culture Promotion en RTL-TVi en wordt al zeventien keer georganiseerd. Enkel Afrikaanse spelers of spelers met een Afrikaanse origine kunnen meedingen om de prijs. Mohammed Tchité (ex-Anderlecht), die de schoen vorig jaar won, is dit jaar niet meer genomineerd.

Mbark Boussoufa, Marouane Fellaini, Ahmed Hassan, Dieumerci Mbokani en Mohamed Sarr zijn dit jaar de 5 genomineerden die kans maken om zich te kronen tot beste Afrikaanse speler op de Belgische voetbalvelden.

De 23-jarige Mbark Boussoufa won de schoen al in 2006. Hij speelt al 2 jaar als middenverdediger bij RSC Anderlecht en heeft een Marokkaanse afkomst. Ook de Egyptenaar Ahmed Hassan van Anderlecht heeft kans om de Ebbenhouten Schoen te winnen. Marouane Fellaini en Dieumerci Mbokani spelen beide bij Standard. Fellaini is een verdedigende middenvelder en is geboren in Marokko. Mbokani is een Congolese spits. Mohammed Sarr, de enige West-Afrikaanse genomineerde, speelt als centrale verdediger bij Standard maar is ook actief bij de nationale ploeg van zijn geboorteland Senegal. Bondscoach René Vandereycken, trainers uit 1e, 2e en 3e nationale, sportredacties en een erejury zullen beslissen wie de schoen en de titel op maandag 26 april naar huis mag dragen.

In Afrika is de Malinees Frédéric Kanouté verkozen tot beste Afrikaanse voetballer van 2007. Kanouté speelt bij de Spaanse voetbalploeg FC Sevilla.

Geen opmerkingen: