donderdag 20 maart 2008

Mata Mata Pili Pili (Dikke en dunne)

Als je afrikaans wilt eten dan is Mata Mata Pili Pili zeker de moeite waard. Heel veel rare smaken moet je niet echt verwachten. Het eten blijft normaal, geen zebra of slang dus.
Bij het aperitiefje krijg je lekker brood met een slaatje dat je mond letterlijk in vuur en vlam zet. Al een geluk waarschuwt de ober je.

Het eten was in het algemeen zowel zeer fijn als lekker klaargemaakt. En de presentatie mocht er ook best zijn. Zo werd de vis in een groot blad sla gelegd wat er best aantrekkelijk uitzag. Dat heb ik persoonlijk niet kunnen proeven maar het werd bevestigd door collega-journalist in spe Shana Bogaerts. Wat ook een aanrader is, zijn de scampi's in cocossaus. Dat is een voorgerecht afkomstig van Ivoorkust. Zeer lekker maar je moet natuurlijk wel cocossmaak lusten.

Een hoofdgerecht van Senegal is Yassa. Dat bestaat uit kip met ajuin en citroensaus samen met rijst. Zeer lekker. Als dessert heb je de klassieke ijscoups die dus niets afrikaans zijn maar daarnaast heb je ook een gefambeerde banaan in batida del coco met een bolletje vanilla. Persoonlijk vond ik dit een zeer waardige afsluiter.

Een minpunt is dat de gerechten niet zo groot zijn en drie gangen dus echt wel noodzakelijk zijn. Dan nog ga je niet zeker met een rond buikje naar buiten. Al vullen de m&m's bij de rekening wel een deel van het overblijvend gaatje in de buik.

Geen opmerkingen: