vrijdag 14 maart 2008

Africa Works

Zanger Youssou N'Dour en Benetton hebben de handen in elkaar geslagen om kleine ondernemers in Senegal een duwtje in de rug te geven. Het positieve gevolg hiervan: een opvallende campagne en flashy t-shirst.

In Afrika is het lang niet makkelijk om op jezelf een succesvol bedrijfje uit de grond te stampen. Ook al heb je dan nog zo'n geweldig business-idee op zak, zonder centen kan jen iets beginnen. Lenen bij grote banken is ook al geen optie want daarvoor ben je op dat moment nog niet beduidend genoeg. Ook al is het benodigde startkapitaal lang niet zo hoog - slechts enkele honderden dollars - toch krijg je ze niet bij elkaar. Nog veel te vaak botst men, en dan vooral vrouwen, in Afrika tegen dat probleem.

Maar de oplossing is nabij: micro-kredieten. Dat zijn kleine leningen voor kleine ondernemingen en net daarover gaat Benettons 'Africa Works' campagne.

Nu kan je misschien denken: en wat heb ik daar mee te maken? Wel, stap binnenkort maar eens binnen bij Benetton en je zal meteen de leuke 'Africa works' t-shirts zien liggen. Je vindt ze in verschillende kleuren en prints en voor €149.95 zijn ze van jou.

Het doel: voor jou een leuke t-shirt én voor het 'Africa works' project van Benetton financiele steun.

Je ziet het, soms is het helemaal niet zo moeilijk om iets voor het goede doel te doen!

Geen opmerkingen: