zaterdag 10 mei 2008

Afrikaanse geuren en smaken prikkelen de verbeelding

Eenvoudig maar gezellig, dat zijn drie woorden die “Mata mata pili pili” omschrijven. Het Afrikaanse restaurant dat naar het komische duo “de dikke en de dunne” is genoemd, heeft een opvallend interieur. De fel gekleurde muren, Afrikaanse maskers, foto’s en andere voorwerpen aan de muren geven je meteen het gevoel dat je te midden van een Afrikaanse stam bent beland.
Uitbaatster Veronique De Bruyne schotelt typische Afrikaanse specialiteiten voor. Onder die gerechten moet je jezelf wel niet een exotische krokodil, zebra en slang voorstellen. Het blijft bij kip en lam met een Afrikaans tintje zoals palmnotensaus of kokos. Ook enkele visgerechten met Tilapia of Victoriabaarsfilet kan je er eten.
Wij namen als voorgerecht scampibrochette in tomaten-paprikasaus en rode vissoep met groentjes. Beide gerechten waren goed klaargemaakt, maar verschilden niet van de Europese keuken. De hoofdgerechten heetten Yassa en Tilapia. Yassa is een typisch Senegalees gerecht van kip met citroensap, uiringen en een onbekende marinade. De Tilapia was origineel geserveerd in een bananenblad, overgoten met een romige groene currysaus en versierd met tomaten. Beide waren door het gebruik van Afrikaanse kruiden een aangename verrassing. Hoewel de saus bij het kipgerecht citroen bevatte, overheerste de zure smaak niet. Door een marinade van een speciale mosterdsoort ontstond er een fijn aroma dat de troef van de schotel vormde. Daarbij dronken we een glaasje Versus 2007, een frisse witte wijn met een zachte nasmaak voor een aantrekkelijke prijs. Als dessert namen we geflambeerde bananen overgoten met Coco de Batida.
Een aanrader als je wil proeven wat de Afrikaanse keuken voor jou in petto heeft.

Geen opmerkingen: