donderdag 21 februari 2008

West-Afrika goes Idols

Dat Afrikanen muzikaal aangelegd zijn, dat is niets nieuws, maar dat ze net zoals bij ons muziekwedstrijden organiseren om dit aan hun medeburgers te tonen organiseren, dat wist ik nog niet. En zo gaat binnenkort het vierde seizoen van de West-Afrikaanse versie van Idool van start, genaamd West African Idols.

In 2007 zond het programma uit vanuit Lagos, Nigeria en net zoals bij ons waren er ook voorrondes. Deze vonde plaats in Abuja, Accra and Calabar. Ondanks de naam West African Idols werdenFranstalige landen toch uitgesloten van deelname. De show werd dan ook niet in het Frans, maar wel in het Engels gepresenteerd door Mike Majic en de jury bestond uit de Nigeriaanse Dede Mabiaku, de Ghanees Abrewa Nana en Amerikaan Dan Foster. De winnaar van vorig jaar is Timi Dakolo geworden. Van hem kan je hieronder een compilatie bekijken.

Op de website van deze West-Afrikaanse Idool vind je een hele pagina waar op zowat alle mogelijke vragen een antwoord wordt gegeven. Er wordt zelfs een antwoord gegeven op de vragen wie er zou moeten deelnemen, waarom en er wordt zelfs gezegd wat je moet doen als je je tekst vergeet!

Dan rest mij nog maar één ding dat ik moet zeggen: Volgen, dat programma!

Ziehier een samenvatting van de leukste deelnemers tijdens de "West African Idols" auditie.


Compilatie van de winnaar Timi Dakolo

Geen opmerkingen: