dinsdag 26 februari 2008

Impressie workshop sabar


Dinsdagavond (26/2) gingen we een kijkje nemen tijdens een sabar-les in het Oude Badhuis te Antwerpen. In eerste instantie dachten we dat het alleen bij kijken ging blijven omdat de leraar, Julie aan de telefoon zei dat we enkel het laatste kwartier binnen mochten. De leerlingen waren ook al te gevorderd en daarom was het onmogelijk om alles nog eens uit te leggen aan beginnelingen tijdens hun les. 
Toen we het Oude Badhuis binnen stapten, begaven we ons naar de kelder waar de 'sabarklas' doorging. Opzich al vrij ongewoon. Eerst liepen we de verkeerde klas binnen. Daar ging ook een andere soort 'trommelles' door waardoor het een tijdje duurde vooraleer we door hadden dat we verkeerd zaten. Uiteindelijk vonden we het juiste, verborgen lokaaltje. De met rode gordijnen en spinnenwebben bekleedde ruimte zag er eigenlijk nog wel heel gezellig uit. In het midden zaten de sabar-leerlingen en hun leraar in een kringetje. Het getrommel van hun instrumenten vulde de hele zaal, wat de warme afrikaanse sfeer compleet maakte. 
De sabarmeester heette ons welkom en vroeg ons in de kring te gaan zitten. Hij leerde ons uiteindelijk de 'basics' van sabar. 

Ik vond het in ieder geval een hele fijne avond en zeker voor herhaling vatbaar. Een unieke ervaring!

Geen opmerkingen: